Färsk Pasta med Räkor

Mina 3 favoritingredienser att laga mat är vitlök, citron och chili och detta recept innehåller alla 3!

Du behöver:

500 g Färsk Pasta (Jag använde Fettuccini)
500 g Räkor
4 st Vitlöksklyftor
250 g baby plommontomater
1/2 Ekologisk citron, rivet skal och pressad juice
1/2 dl Olivolja
1 dl torrt vitt vin
ca 100 g ruccola
salt och peppar efter smak

Till servering:
Riven parmesanost
Chiliflakes

Gör så här:

  1. Koka pastan 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Finhacka vitlök och fräs snabbt i oljan, tillsätt sedan vinet. Dela tomaterna på mitten och häll i dem i stekpannan och fortsätt stek tills tomaterna blir mjuka och skrynkliga och tills såsen blivit aningens reducerat.
  3. Salta och peppra. Tillsätt pressad citronjuice och rivet citronskal och ta bort från värmen. Tillsätt räkorna.
  4. Häll av vattnet från pastan och häll över pastan i såsen. Tillsätt ruccolan, rör om väl.
  5. Servera med riven parmesan och chiliflakes efter önskad hetta. Bon Appetit!

IMG_3061

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s