Lo Mein

Sommaren verkar ha kommit till Sverige (hoppas jag inte jinxar det nu) tyvärr så är det lite blåsigt och småkyligt häruppe i norr, men så länge solen skiner är jag nöjd!

Idag tänkte jag dela med mig av en variant på Lo Mein, det är några steg men det är helt klart värt det.

Du behöver (4 portioner):

200 g kinesiska vetenudlar
250 g räkor
3 morötter
7 champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
100 g sockerärtor
1 dl edamamebönor
4 salladslökar
2 msk sesamolja
2 msk mirin

Sås:
2 msk kinesisk sojasås
1 msk tamarisås
1 tsk socker
1 msk mirin
1 tsk sesamolja

Till servering:
Chili flakes

Gör så här:

  1. Skaka ihop alla ingredienser till såsen i en burk med lock. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, häll sedan av vattnet, häll på lite neutral olja, blanda och ställ åt sidan.
  2. Hyvla morötterna, skiva champinjonerna, strimla paprikorna och salladslökarna.
  3. Stek grönsakerna i sesamolja på medelhög värme i ca 5 minuter. Häll därefter i nudlarna och räkorna, blanda runt i ytterligare några minuter, sedan häller du på mirin. Efter att du blandat om ordentligt så häller du på ca hälften av såsen i nudelmixen.
  4. Koka edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt dem sedan i nudelmixen.
  5. Servera med resterande sås och eventuellt chili flakes för hetta.

IMG_2702

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s