Minestronesoppa

Nu har det varit tyst härinne, men det har helt enkelt varit en social påskhelg utan sociala medier. Det har varit välbehövligt, dock lite stressigt nu eftersom jag även la skolarbetet på hyllan under helgen. Men det var det värt.

Återigen Måndag, och vi fortsätter väl på temat ”Köttfri Måndag” med denna goda Minestronesoppan! Det finns lika många varianter av Minestronesoppan som det finns hushåll och denna variant är riktigt god.

Du behöver (6 portioner):
1 röd paprika
2 morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
6 tomater
2 msk tomatpuré
1 l grönsaksbuljong
2 dl risonipasta
2 förpackningar förkokta stora vita bönor
1 förpackning gröna oliver med pimiento
1 knippe bladpersilja
Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Dela och kärna ur paprikan, skala morötterna och tärna dom sedan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Bryn grönsakerna i en gryta i lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan tomatpurén och bryn ytterliggare några minuter.
  3. Tillsätt buljongen och koka upp. Tillsätt sedan risonin och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Skölj bönorna och oliverna och tillsätt i soppan. När det är 2 minuter kvar av koktiden på pastan så finhacka persiljan och tillsätt soppan.
  5. Späd eventuellt soppan om du tycker den blivit för tjock. Smaka av med salt och peppar och servera med något gott bröd.

minestrone

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s