Rostad Majs- Och Sötpotatissoppa

Usch, vad världen är hemsk. Terrorism är hemsk oavsett vart det händer, Pakistan, Syrien, Frankrike, England eller som nu, Sverige. Men när det sker i sitt eget land, så känns det verkligen så nära, så farligt. Samtidigt så kan man inte låta terroristerna vinna. Vi måste fortsätta leva som innan, vi måste fortsätta att ha öppna hjärtan. Vi måste besegra hat med kärlek, så är det bara.

Det känns så trivialt att dela med mig av matrecept nu, men som sagt, man måste försöka leva som vanligt. Häromdagen gjorde jag en vegetarisk soppa på rostad majs och sötpotatis. Jättegod!

Du behöver (4 portioner):
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 stor sötpotatis
450 g frysta majskorn
1/2 röd chili
1 kruka koriander
1 l vatten
2 msk olivolja
Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala lök, vitlök och potatis. Klyfta löken och potatisen i grova bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och häll på majskornen. Ringa över olivolja och blanda ordentligt med löken, potatisen och majset. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Efter 20 minuter, ta ut formen, blanda grönsakerna och ställ in i ugnen ytterliggare i 10 min på övervärme/grill.
  4. Ta ut formen och lägg ca 1 dl majs åt sidan (för garnering senare). Häll resterande grönsaker i en kastrull. Hacka och kärna ur chilin, finhacka koriandern (spara lite blad till garnering.
  5. Lägg chilin, koriandern och vatten i kastrullen och koka upp. Mixa sedan soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i skålar och garnera med majs, koriander och svarta sesamfrön.

majssoppa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s