Lax med Ärtsås

Detta är en otroligt lättlagad (som de flesta av mina recept, med barn så har man oftast varken ork eller tid för att laga något alldeles för avancerat eller tidskrävande!) och passar perfekt som en ‘slänga ihop efter jobbet’ måltid.

laxärtsås2

Du behöver (4 Portioner):

4 st laxfiléer
3 dl Matvete
1 gul lök
1 röd paprika
1/2 kruka timjan
250 g frysta ärtor
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl creme fraiche
Salt och Peppar efter smak

Gör så här:

  1. Tillaga matvetet efter anvisning på förpackningen. Finhacka löken och paprikan. Fräs sedan lök och paprika hastigt i en het stekpanna. Tillsätt sedan det tillagade matvetet och fräs ytterliggare 1 minut. Krydda efter smak med salt och peppar. Hacka timjan och blanda ner ca 1 msk timjan i matveteblandningen.
  2. Koka ärtorna i 1 dl vatten med hönsbuljongstärningen i ca 3 min. Tillsätt creme fraiche och koka upp. Ta sedan bort ärtorna från värmen och mixa röran slät. Rör i 1 msk hackad timjan och salt och peppar efter smak.
  3. Stek laxen på medelvärme ca 4 min på varje sida. Strö över lite salt.
  4. Servera matvetet, laxen och såsen tillsammans med kokt broccoli.

laxärtsås

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s