Let’s Talk About Sugar Baby!

Det har ju varit stora debatter nyligen huruvida man ska ge sina barn socker eller inte. Någon uttryckte det som ‘Älskar du ditt barn så ger du ditt barn inte socker’, någon annan jämförde socker med heroin och en tredje tycker att socialen ska kunna ta barnen ifrån en om man ger dom sötsaker. Ja, det finns helt enkelt lika många åsikter som det finns föräldrar.

StockSnap_7LZI1C9X75

Det som jag tycker är tråkigt är att vissa har ett behov av att tvinga på andra sitt synsätt och gör och tycker man inte som dom så är man en dålig förälder. Det skapas en atmosfär likt forumet på Familjeliv där andra mammor skriker ”ALKOHOLISTER” om någon nämner att man tog ett glas vin till maten. Det jag menar är att istället för att utgå ifrån att föräldrar ger sina barn socker till frukost, lunch, middag och kvällsmat, så kan man väl utgå ifrån att de allra flesta ger sina barn en varierad kost där socker INTE är huvudingrediensen. Om det finns föräldrar som predikar en NSA-diet (NO-SUGAR-ALLOWED) hemma, så borde de väl kunna acceptera och respektera att det görs annorlunda i andra familjer (& tvärtom såklart!) Det jag saknar är en nyanserad debatt, tycker det är tråkigt att det är de som skuldbelägger andra som får mest talrum, lite den som skriker högst…

kaboompics.com_Top view of Muffins II

Med detta sagt så försvarar inte jag socker på något sätt alls, jag tror inte att socker är nödvändigt eller ens särskilt nyttigt, för vuxna som barn, men däremot så äts det fika härhemma ibland och tänka sig, ibland får Noah faktiskt lite godis. Dock så vet han om att det är något som är en ”godsak” och något som inte görs varje dag, inte ens varje vecka. Vi försöker istället hålla en sund syn på mat och godsaker överlag, äter man varierat och rör på sig så dör man inte av att äta en kanelbulle då och då. Det funkar i vår familj och så tänker vi fortsätta, samtidigt är vi ödmjuka inför att andra familjer gör annorlunda och det tycker jag att vi alla ska vara!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s