Risotto med Citron och Tomat

Ho ho, här har det ekat tomt hela helgen! Förutom lite aktivitet på Instagram (@cookingwithnoah) så var jag och resten av familjen offline och njöt utav nuet istället.

Barnen sov över hos mormor och morfar Fredag till Lördag så då passade jag och Nick på att gå ut och äta. Blev 3 rättersmiddag på Saltmagasinet här i Örnsköldsvik, helt okej mat, men blev lite besviken. Vet inte riktigt vad det var, kanske hade jag för höga förhoppningar innan. Trots detta så var det både mysigt och välbehövligt att få lite tid på tu man hand, det är så lätt att man fastnar i rollen som mamma och pappa och glömmer bort hur man är Maria och Nick (som individer och som par), så jag tycker det är jätteviktigt med lite egentid emellanåt.
På lördagen hämtade vi barnen och lekte i parken i det fina vädret! Nu känns det verkligen som om våren lurar runt hörnet! I går åkte vi iväg till stranden i Köpmanholmen och grillade korv och lekte i snön tillsammans med mormor och morfar. SÅ skönt att komma ut och andas frisk luft och leka med barnen.

Dock var poängen med detta inlägg att dela med mig av ett supergott risotto recept. Jag skulle inte rekommendera den som huvudrätt men som lunch eller förrätt passar den utmärkt!

risotto1

Du behöver (6 små portioner):

1 liter vatten
2 Grönsaksbuljongstärningar
2 Schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
4 dl Carnaroliris
1 dl torrt vitt vin
1 dl passerade tomater
1 msk rivet citronskal
2 msk tomatpuré
2 dl riven parmesanost
1 msk smör
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet med buljontärningarna. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken i smör och olja, på medelvärme i ca 3 min. Tillsätt riset och rör runt konstant tills risen börjar bli genomskinliga. Därefter har du i tomatpurén och tillsätt sedan vinet och låt det koka in.
  3. Häll på de passerade tomaterna. Späd med buljongen, lite i taget och rör om regelbundet i risotton. Koka tills riset är mjukt men den ska fortfarande ha en kärna mitt i.
  4. Till sist blandar du ner osten och citronskalet, saltar och pepprar efter smak och servera.

Tips! En risotto ska inte vara fast eller torr, den får hellre vara för krämig än tvärtom. Tänk på att osten binder ihop risotton, så oroa dig inte om du tycker risotton är jättelös innan osten blandas i.

risotto2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s