Pastasås med Kyckling och Ädelost

Detta är en typisk kylskåpsrensnings-rätt. Det var dagen innan storhandling och det fanns massa småplock och ditten och datten i kylskåpet. Då är det verkligen så tacksamt att göra en pastasås på det som man hittar, för det mesta funkar ihop!

kycklingpasta1

Du behöver (4 portioner):

2 kycklingbröst
3 dl grädde
1 dl kycklingbuljong
1/2 gul lök
5 champinjoner
3 vitlöksklyftor
2 msk ädelost
1/2 Zucchini
En påse babyspenat
skalet av en citron
Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Skiva champinjoner och zucchini. Skala och finhacka gullöken. Stek på medelvärme i ca 5 minuter, lägg sedan över dom på ett fat.
  2. Tärna kycklingfilén, stek på medelvärme tills kycklingen fått färg och häll sedan i grönsakerna, pressa i vitlöksklyftorna.
  3. Häll på grädden och kycklingbuljongen tillsammans med ädelosten och låt puttra i ca 10 minuter.
  4. Häll i det skalade citronskalet tillsammans med babyspenaten och låt puttra i ytterliggare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med nykokt pasta av valfri sort, jag använde farfalle som jag hittade i skafferiet.

kycklingpasta2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s