Det här med att få barnen att äta

Hur är era barn? Äter de allt ni serverar? Gör ni annan mat till barnen? Bråkar ni med barnen vid matbordet om de inte äter, eller låter ni dom gå ifrån med löfte om att det minsann inte blir något annat att äta förräns det är dags för kvällsmat?

Med Noah går det verkligen upp och ner. Han kan ibland vara i en period där han äter en ärta till middag och sedan totalvägrar att äta mer. Vissa perioder äter han bara frukt och andra perioder så vill han bara äta havrekuddar. Vi har verkligen försökt allt, och då menar jag ALLT för att få honom att äta ordentligt. Vissa perioder så äter han jättebra och då börjar man slappna av litegrann och så börjar det om…
Ett av skälen till att jag inkluderar Noah så mycket som möjligt i min matlagning är för att väcka hans intresse och entusiasm för mat och att han förhoppningsvis tycker det är ”roligare” att äta när han själv har varit med och lagat maten. Det har funkat lite bättre, men det är ingen mirakelkur.

Just nu är jag och Nick dessutom lite oense om hur vi ska fortsätta. Nick tycker att vi helt enkelt får äta spagetti och köttfärssås 5 gånger i veckan, för då vet vi ju att han får i sig mat (det är Noah’s favoriträtt!). Jag tycker däremot att Noah ska lära sig att äta det som serveras och ger vi med oss så inser Noah att hans matvägran lönar sig och problemet kommer att fortlöpa.

Dock så försöker jag tänka på att inte krydda maten med starka kryddor, såsom chili och liknande, alldeles för mycket när jag lagar mat, men samma sak där, vart går gränsen? Det är ju samtidigt viktigt att han blir van med nya smaker och att hans smaklökar utvecklas…
Ja, det är ett himla gissel det där med mat och barn och vi är förmodligen inte de första föräldrarna som sliter av oss håret i frustration över våra barns matvanor/matvägran och garanterat inte de sista.

noahblogg

Älskade lilla barn, du ger din mamma och pappa grått hår med alla fajter vi måste ta angående mat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s