Vegetarisk Paj med Fetaost, Soltorkade tomater och Broccoli

Matpaj är en stor favorit härhemma, det går snabbt att slänga ihop och man kan fylla den med nästan vad som helst! Ofta när vi har noll inspiration till någon vegetariskt så brukar vi ha kylskåpstömning och 9/10 blir det supergott! Denna varianten är en stor favorit.

Pajskalet:

125 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten

Fyllning:
2 ägg
1 burk creme fraiche
3 små rivna morötter
1 pressad vitlöksklyfta (hade svärmor på besök som inte är så förtjust i vitlök, själv skulle jag kunna tänka mig att ha i en klyfta till)
1-2 dl riven ost (jag använde mature cheddar)
Ca 10 små broccoli-buketter
3 msk hackade soltorkade tomater
2/3 block av fetaost
Salt & Peppar

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet och stoppa in i kylen ca 1 timme.
Efter 1 timme tar du ut degen, kavlar ut den och lägger i en pajform. Nagga degen med en gaffel och stoppa in i ugnen i 10 minuter på 200 grader.
Under tiden kan du göra iordning fyllningen.
Blanda ihop äggen med creme fraichen, osten, vitlöken och salt och peppar.
Strimla tomaterna och dela eventuellt stora buketter av broccolin till mindre.
När du tagit ut skalet ur ugnen så häller du äggstanningen i skalet, sen stoppar du ner broccolin och tomaterna i äggstanningen.
Sist häller du över smulad fetaost över alltihop.
Sätt in i ugnen igen i ca 25 min.

Servera med en god grönsallad.

paj-blogg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s