Rödvinsgryta med Kyckling

Tisdag, ny vecka och ny inspiration för matlistan.
Vi storhandlade idag och nu är kyl och skafferi åter fyllda och nu kan man fokusera på det som måste göras. På torsdag ska jag hålla ett eget seminarium på litteraturkursen och jag är jättenervös! Dock för första gången så känner jag även en liten gnutta exaltering över att göra detta, även fast den är väldigt liten så är det ett stort steg jämfört med innan. Att prata inför folk har jag i princip aldrig gillat, så väljer jag att utbilda mig till lärare, hur tänkte jag där?? Men det kommer nog bli bra (hoppas jag).

Förra veckan lagade jag en jättegod kycklingrätt som blev till av ett kylskåpsrens. Så det receptet tänkte jag dela med mig av nu.

img_0337

Du behöver (4 personer)
3 kycklingbröst
4 morötter
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
800 g körsbärstomater på burk
2 dl Rödvin
2 msk kycklingfond
1 tsk torkad dragon
Salt och peppar efter smak

Till servering:
Ris
Färsk koriander
Salladslök

Gör såhär:

1.  Hacka morötter och lök fint, bryn det i olivolja utan att de tar färg, lägg sedan över dom i en skål.
2. Skär kycklingfileérna i kuber, bryn dem i grytan tills de har fått färg och är genomstekta.
3. Häll i löken och stek lätt tillsammans med kycklingen, ca 3 minuter.
4. Häll i tomaterna, rödvinet, buljongen och kryddorna. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt det puttra ca 20 minuter. Rör om då och då.
5. Smaka av, peppra och salta ytterligare om det behövs.
6. Servera tillsammans med ris och strö över koriander och salladslök.

img_0336

2 tankar om “Rödvinsgryta med Kyckling

Lämna en kommentar