Lunch: Ärt – och Mintsoppa

a%cc%88rtsoppa

Denna soppan är väldigt snabb och lättlagad, perfekt till lunch då man oftast varken har tid eller lust att spendera flera timmar på att göra iordning något att äta.

Vad du behöver (4 portioner):
1 1/2 liter Grönsaksbuljong
4 Salladslökar
5 små potatisar
1 vitlöksklyfta
Juice från 1/2 Citron
500 g Gröna Ärtor (Jag använde frysta)
1 msk hackad färsk mynta
1 stor nypa socker

Gör så här:

1. Hacka vårlöken. Skala potatisen och dela den i små fyrkanter.
2. Fräs på löken och potatisen i en gryta med en pressad vitlöksklyfta. Häll sedan på grönsaksbuljongen. Låt koka upp, sänk värmen och låt det sjuda i ca 20 min tills potatisen är riktigt mjuk.
3. Häll sedan i den hackade myntan,ärtorna, sockret och citronjuicen, låt den sjuda i 5 minuter så ärtorna mjuknar.
4. Använd stavmixer för att få önskad konsistens på soppan.
5. Servera med ett gott bröd.

a%cc%88rtmintsoppa

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s